Waarom zonnepanelen?

Er zijn talloze redenen waarom u over zou kunnen gaan tot de aanschaf van zonnepanelen. Hieronder meer informatie over waarom investeren in zonnepanelen een goed idee is!

Bent u na het lezen van de informatie overtuigd? Of heeft u toch nog wat vragen over of het ook voor u interessant is om te investeren in zonnepanelen ?
Neem contact op met Solar Sterk B.V. en we helpen u graag.

Beter rendement dan geld

sparen bij de bank

Er zijn veel redenen waarom u voor zonnepanelen zou kunnen kiezen. Investeren in zonnepanelen is bijna altijd een goed idee en hieronder leest u waarom. Twijfelt u nog of heeft u toch nog vragen over of het voor u ook een goede investering zal zijn? Neem contact op met Solar Sterk B.V. en we helpen graag!

  • Het levert een hoger rendement op dan geld sparen bij de bank. Het rendement van sparen op een rekening ligt minimaal 1 tot wel 5 % lager dan het rendement bij de aanschaf van zonnepanelen. Hierbij zijn de aanschafkosten meegerekend.
  • U bespaart op uw energierekening. Maandelijks betaald u een voorschot voor energie. Dit bedrag zal lager worden omdat u niet alleen verbruikt, maar nu ook energie zelf opwekt en daardoor minder hoeft af te nemen bij uw maatschappij.
  • Door investeren in zonnepanelen draagt u bij aan het verduurzamen van de aarde. Er komen geen schadelijke stoffen vrij bij het produceren van de energie, er is minder co2 uitstoot bij het opwekken van zonne-energie ten opzichte van andere manieren en de bron voor het produceren raakt nooit op. Andere fossiele brandstoffen welke gebruikt worden voor het opwekken van energie kunnen wel op raken.
  • Het is een goede investering op zowel korte als lange termijn. U hoeft niet bang te zijn dat uw investering waardeloos wordt. Daarnaast begint u meteen met besparen als de zonnepanelen zijn geïnstalleerd. Lang wachten tot er rendement uit uw investering voortvloeit is dus niet aan de orde. Na de terugverdientijd van een aantal jaar is de jaarlijkse besparing op de energierekening pure winst die u in uw eigen portemonnee kunt stoppen.
  • U bent niet langer volledig afhankelijk van uw energiemaatschappij voor energie. Immers wekt u dan zelf ook energie op en kunt u in sommige gevallen zelfs energie neutraal worden.

Nog niet helemaal overtuigd? Klik hier om naar de uitgebreidere informatie pagina te gaan over waarom het investeren in zonnepanelen een goed idee is!

Besparen op de energierekening


Als u investeert in zonnepanelen, bespaart u vanaf het moment van installeren al geld. Uiteraard kosten de zonnepanelen eerst geld, echter bespaart u al wel meteen geld op de energierekening en hoeft u niet eerst jaren te wachten voor u ook maar iets terugziet van uw investering.

In verhouding met andere investeringen in bijvoorbeeld vastgoed of aandelen, kosten zonnepanelen veel minder tijd om uw investering terug te verdienen en er ook wat aan over te houden.

U betaalt een voorschot aan de energiemaatschappij gebaseerd op het verbruik van voorgaande jaren. Dit verbruik blijft meestal gelijk indien uw situatie niet wijzigt maar door de opwekking van de zonnepanelen, kost het u toch iedere maand minder dan voorheen.

Als u weet hoeveel u ongeveer gaat opwekken, kunt u uw maandbedrag daarop aanpassen waardoor u maandelijks al meteen minder hoeft te betalen voor uw energie.

Op het moment dat u de zonnepanelen een aantal jaren heeft, gaat u de terugverdientijd bereiken. De exacte tijd hangt af van meerdere factoren. Dit houdt in dat u op dat moment evenveel bespaart heeft op de energierekening in euro’s dan u heeft betaald voor de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

Zodra de terugverdientijd is bereikt geniet u volledig van alle euro’s die bespaard worden op de energierekening. Daar kunt u een hoop leuke dingen mee of van doen. Het zou zonde zijn om deze euro’s niet zelf te gebruiken maar aan de energiemaatschappijen te geven toch? Neem daarom snel contact op voor de mogelijkheden om te investeren in zonnepanelen via Solar Sterk B.V. .

Duurzaamheid

Samen met Solar Sterk B.V. bijdragen aan een gezonder milieu, wie wil dat nou niet? Door te investeren in zonnepanelen, levert dit niet alleen voor uzelf iets op maar helpt u ook mee aan een beter en schoner milieu.

Buiten dat het fijn is om anderen te helpen, is het ook belangrijk voor onze aarde. Het zou toch zonde zijn als onze kinderen, hun kinderen en alles wat er verder op aarde leeft niet meer kunnen genieten van wat er om ons heen is zoals wij dat hebben kunnen doen?

Er zijn meerdere voordelen bij het opwekken van energie door de zon ten opzichte van andere manieren.

Zo komen er geen schadelijke stoffen vrij bij het produceren van de energie door de zonnepanelen, iets wat bij andere manieren van opwekken wel het geval is.

Daarnaast is er minder CO2 uitstoot door deze schone manier van energie opwekken ten opzichte van traditionele opwekking van energie middels fossiele brandstoffen.

De bron die nodig is voor het opwekken van de energie is natuurlijk de zon. Deze raakt niet op en kan blijvend gebruikt worden. Andere bronstoffen voor het opwekken van energie kunnen wel opraken.

Gunstig BTW tarief

Als u investeert in zonnepanelen, levert dit niet alleen een besparing op de energierekening op. U betaald vanaf 1 januari 2023 een tarief van 0% over de aanschaf van zonnepanelen.

Investeren in zonnepanelen is natuurlijk niet erg goedkoop. Twijfelt u nog omdat u het toch een aardige investering vindt? Wellicht kunt u uw twijfels wegnemen door te realiseren dat u uiteindelijk 21% minder betaald dan voor andere producten.

Goede investering op de korte en lange termijn

Als u investeert in zonnepanelen en ze zijn geïnstalleerd, begint u gelijk met terugverdienen. Niets, behalve de weersomstandigheden, staat u in de weg om uw investering terug te verdienen en er daarna geld aan te gaan verdienen.

U bent niet afhankelijk van anderen of uw investering geld waard wordt en blijft maar bent verzekerd van een goede investering die altijd geld opbrengt onderaan de streep.

Ook is het zo dat u veel langer plezier kunt hebben van uw zonnepanelen dan een aantal jaren geleden. Over het algemeen is de levensduur van zonnepanelen, omvormers en systemen een stuk toegenomen ten opzichte van jaren terug en wordt er vaak een langere garantietermijn aangehouden door de fabriek.

Niet volledig afhankelijk van energiemaatschappij

Omdat u zelf energie opwekt, bent u niet langer volledig afhankelijk van uw energiemaatschappij voor het leveren van stroom.

Soms kan u zelfs volledig energie neutraal worden. Dat wil zeggen dat u ongeveer evenveel opwekt dan u verbruikt. U heeft dan nog alleen bepaalde vaste kosten bij uw energie maatschappij en niet meer kosten die u voorheen per KWH verbruikte stroom betaalde.

Daarnaast is het ook mogelijk dat u meer stroom zelf opwekt dan u verbruikt. U levert dan stroom terug aan het elektriciteitsnet. Vanuit de energiemaatschappij krijgt u dan een terug leververgoeding. Echter weegt dit meestal niet op tegen extra investeringskosten die het met zich mee brengt. Dan is het vaak voordeliger iets minder zonnepanelen aan te schaffen en energie neutraal te zijn in plaats van ook nog terug te leveren.